Bakliefhebbers opgelet: Deze noten mogen niet ontbreken in jouw voorraadkast

Ben jij gek op bakken en altijd op zoek naar heerlijke ingrediënten die jouw bakgerechten nog lekkerder kunnen maken? Wij hebben een aantal soorten noten voor je op een rijtje gezet die niet mogen ontbreken in jouw voorraadkast.

Macadamia noten

Macadamia noten vinden hun herkomst in Australië, maar worden vandaag de dag op meerdere plaatsen gekweekt waar het klimaat voldoende toereikend is. Ze zijn in verhouding tot andere soorten noten iets duurder, omdat ze moeilijk te kweken zijn en het kraken van de harde bast een zware klus is. Macadamia noten zijn echte alleskunners in de keuken. Dit veelzijdige nootje met zijn zachte, lichtzoete smaak is uitstekend te consumeren als snack en kan door allerlei bakgerechten verwerkt worden. Zo vormen ze een verrijking voor chocoladekoekjes, ook wel chocolate chip cookies genoemd, en zijn ze uitstekend te verwerken door brownies en diverse soorten taarten. Op zoek naar inspiratie? Probeer dan eens chocolate chip cookies met witte chocolade, gedroogde cranberries en macadamia noten of duik het internet op voor meer ideeën.

Walnoten

Naast macadamia noten zijn ook walnoten onmisbaar in jouw voorraadkast. Walnoten zijn echte krachtpatsers en hebben bovendien een heerlijke, volle smaak die een verrijking vormt voor allerlei bekende en minder bekende bakgerechten. Zo zijn walnoten heerlijk in een taart, kunnen ze verwerkt worden door zelfgebakken broden en geven ze de welbekende muffins een interessante twist. Wees niet bang om te experimenteren met dit heerlijke nootje, want de mogelijkheden zijn eindeloos.

Pecannoten

Pecannoten zijn een eindeloos populair ingrediënt in allerlei bakgerechten. Van brownies en taarten tot koekjes en zelfs kaneelbroodjes, pecannoten kunnen verwerkt worden in allerlei soorten gerechten. Het is mogelijk om bakgerechten te garneren met pecannoten, maar je kunt er ook voor kiezen om de pecannoten te verkruimelen en kleine brokken door diverse bakgerechten te verwerken. Laat je fantasie de vrije loop!

Amandelen

Amandelen behoren officieel gezien niet tot de noten, maar worden er wel onder gerekend. Amandelen worden vaak gebruikt om bakgerechten mee af te werken. Denk bijvoorbeeld aan amandelschaafsel op gevulde kano’s of gevulde speculaas. Dat is echter niet de enige manier om amandelen door bakgerechten te verwerken. Zo smaken ze heerlijk in speciale amandelcakejes, zijn ze uitstekend te verwerken door zelfgemaakte Luikse wafels en kunnen ze zelfs verwerkt worden in een heerlijke vruchtenreep. Amandelen bieden een scala aan mogelijkheden in de keuken, waardoor ze onmisbaar zijn in jouw voorraadkast.

Plaats een reactie