Het verhaal van Salentein wijn

Salentein wijn is lekker en uniek. Je kunt deze wijn bij allerlei soorten gerechten drinken. In dit artikel vertellen we je meer over deze heerlijke wijn.

Historie van Salentein wijn!

Salentein wijn wordt verbouwd en ontwikkeld door de Nederlandse zakenman en visionair Mijndert Pon. Bodegas Salentein is in 1997 opgestart, in 1999 werd de bouw van de bodega voltooit. Deze wijn is in opkomst en kent een lange geschiedenis. San Pablo, een van de wijngaarden van Salentein dateert al uit de 17e eeuw. Hier liggen de ruïnes van Casa Grande, dit is een oude boerderij en de Jezuïeten waren hier destijds al bezig met de ontwikkeling van wijnbouw. Ongeveer twee eeuwen later verbouwde Bodegas Salentein de druivenrassen Pinot Noir, Chardonnay en Sauvignon Blanc in de San Pablo wijngaard. Er zijn meer wijngaarden in Bodegas Salentein, er worden op La Pampa en El Oasis ook druiven verbouwd.

Argentinië

Salentein wijn is een Argentijnse wijn en wordt geproduceerd op hooggelegen wijngaarden in Argentinië. Deze wijn wordt met liefde ontwikkeld en men legt alle liefde en zaligheid in deze wijn. Door perfecte klimaat in Argentinië in combinatie met de natuurlijke irrigatie en rotsachtige bodem zorgen voor de wijnbouwers voor uitstekende kwaliteitswijnen. De druiven voor de Salentein wijn worden voor een deel in de Uco vallei verbouwt. Hier heerst als enige in de Mendoza een koel klimaat. Het mooie aan dit klimaat is dat de druiven zo goed kunnen groeien en hun unieke smaak krijgen.

Heerlijke recepten met Salentein wijn

Er zijn diverse heerlijke recepten bij de Salentein wijn te vinden. Je kunt het bij bijna elk soort gerecht drinken. Het is belangrijk dat je een recept uitkiest dat erbij past. Kijk de kookboeken na of zoek op het internet. Je kunt ook naar een sommelier gaan, deze kan je er alles over vertellen.

Salentein wijn

Elke Salentein wijn is gericht op een specifieke behoefte. Je kunt kiezen uit een droge witte wijn en dit gaat door tot een mousserende of een volle rode wijn. Het is een heerlijke wijn welke uniek is in haar soort. Ze staat bekend om haar unieke smaak.

Plaats een reactie